background

Sık Sorulan Sorular

Otomilinizle ilgili sürüş esnasındaki ve sonrası ile ilgili en çok merak edilen soruları sizin için cevaplandırdık. Diğer sorunlarınız için lütfen bizi arayınız.

28 yıllık kurumsal bir geçmişe sahibiz.
Uzman kadromuz ile hizmet veriyoruz.
Şefaf hizmet politikası uyguluyoruz.
Yaptığımız işte parça ve işçilik garantisi sunuyoruz.
Otomasyon sistemimiz ile araç geçmişinizi sistemimize kayıt ediyoruz.

İki ürün arasında kalite ve fiyat farkı vardır.
Orijinal parçanın çalışma ömrü uzundur. ( Muadil parça orijinal parçaya göre daha az performans gösterir. Firmamız her iki parça türüne de garanti vermektedir.)
Araca takılacak parçanın orijinal veya muadil olmasına müşteri karar verir.

Söylenen ücret dışında size bilgi verilmeden hiçbir işlem yapılmaz.

Aracınız müşteri temsilcimiz tarafından size söylenen gün ve saat içinde teslim edilir.

Audi, Volkswagen, Seat ve Skoda marka araçlara hizmet veriyoruz.

Üretici firmanın aracınıza belirlemiş olduğu km veya zaman dolduğu takdirde bakımların yapılması gerekmektedir.
Markalar genellikle 10 bin -15 bin km arası periyodik bakım yapılmasını önerir. Bu kilometrelerin bir yıl içerisinde dolmaması durumunda bakımların yılda bir yapılmasını önerir.
Araçların motor türü ve yaşına göre periyodik bakımı yaptığı km bazında değişmektedir. Bu durum sebebiyle aracınız ile ilgi bakım işlemleri için muhakkak araç servisleri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir. Detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Araç motorunun uzun ömürlü olması için yapılan bakımdır. Aracın doğru çalışmasını sağlayan bileşenleri koruma ve gerekli olan ayarların yapılmasıdır.

Periyodik bakımlarda yapılan işlemler şunlardır: Aracın motor yağı değiştirilir.( Motor yağının içerisindeki mineraller zamanla işlevini yerine getirmez hale gelir ve metallerin sürtünmesi sonucu aşınmaya neden olur.) Aracın yağ filtresi değiştirilir. ( Yağın içerisine girebilecek metal ve hava tozlarını süzdüğü ve biriktirdiği için değiştirilir.) Hava filtresi değiştirilir. ( Kritik bir parçadır. Araç motor ve turbosuna dışarıdan girebilecek olan toz vb. unsurları süzer ve biriktirir. Değiştirilmemesi durumunda motor çekişi düşer ve yakıt sarfiyatı artar. Değiştirilmemesi durumunda en önemli zararı ise doluluğundan dolayı süzemediği tozlar motoru aşındırır, motorunuzun ömrünü azaltır.) Yakıt filtresi değiştirilir. ( Enjeksiyon- enjektör sistemi ve pompanın daha verimli çalışmasını sağlar.) Polen filtresi- klima fitresi değiştirilir. ( Araç içine verilen havanın temizlenmesini sağlar.)Aracınızın elektronik aksamları diagnostik test cihazı ile kontrol edilir. ( Araçta bulunan tüm elektronik aksamın kontörlü sağlanmış olur.) Lastik ve akü kontrolleri, ateşleme sistemi kontrolü, fren sistemi kontrolü, far ve aydınlatma sistemi kontrolü, egzoz sistemi kontolü, süspansiyon sistemi kontrolü periyodik bakımın diğer önemli unsurlarıdır.

Üretici firmaların belirlediği süre veya kilometrelerde yapılması gereken bakımdır.
Bu bakım 90-120 bin kilometrede bir veya kilometre dolmadığında 4 yılda bir yapılması gereken bakım türüdür.

Triger kayışı ( motor içindeki zamanı dizen kayış) değişir. (Değişmemesi durumunda kayış kopacaktır ve bu durum sibopların pistona vurması sebebiyle sibop eğilmesine ve eksantirik milinin zarar görmesine neden olur) Not: Triger kayışı set olarak değiştirilir. (Triger kayışı, Triger gergi rulmanı, Şarz kayışı, Şarz gergisi, şarz kasnağı).
Devirdayim (su pompası) değiştirilir. (Değişmemesi durumunda: Motor soğutma sıvısının azalmasına sebep olur bu durum motorunuzun hararet yapmasına neden olur.)
Antifiriz kontrol edilir. Eksiklik durumunda ilave edilir.
Standart bakım prosedürü işletilir.

Balata değişim zamanı tamamen kullanıcı ile alakalıdır.
Bakım esnasında servisiniz muhakkak sizi bilgilendirmelidir.
Kablolu fren balata sistemlerinde balata bitmeye yakın araç gösterge panelinde ikaz lambasını yakar.
Balata değişimi esnasında fren disk, hidrolik ve hortum kontrolleri yapılmalıdır.

2 yıl veya kontrol esnasındaki verilere göre değişim yapılmalıdır.

Araçta yağ kalitesi kalp sağlığı gibidir.
Araç motor ve yakıt sistemine göre kullanılacak yağın sentetik özelliği değişmektedir.

DSG şanzıman bakımı vardır. Bu bakım esnasında şanzıman yağı ve mekatronik yağı değişir.

Hayır yapmaz. Zaman içerisinde şanzıman yapı elemanlarının km’ den kaynaklı aşınmadan dolayı değişmesi gerekebilir.

Vites geçişlerinde problem oluştuğunu hissettiğinizde şanzımanda sorun olabilir.

Debriyaj pedalı üzerinde ayağınızı tuttuğunuzda baskı balatanız aşınmaya başlar. Bu durum kullanıcı ile alakalı bir durumdur. Kullanım sırasında dikkat edilmesi gerekir.

background
Google Müşteri Yorumlarımız